Etablererprøven tilberedelse test

  • Kurs info

    Nettkurs
  • Nettkurs
    5 Aktive deltagere
    7 ganger tatt
    PrisGratis
    Få tilgangReserver nå

    Test din kunnskap innen økonomistyring og lovgivning

    Test under utvikling

     

    Hva er etablererprøven

    Etablererprøven skal være en flervalgsprøve som prøver kandidatens kunnskaper om økonomistyring og lovgivning av betydning for drift av serveringssteder, herunder serveringsloven, skatte- og avgiftslovgivningen, regnskapslovgivningen, konkurslovgivningen, arbeidsmiljølovgivningen og alkoholloven.

    Prøven skal være basert på det materiale som er gitt i læreboken: «Læremateriell – etablererprøven for serveringsvirksomhet», utarbeidet for Nærings- og handelsdepartementet av Veiledningsinstituttet i Nord-Norge.

    Info fra Oslo kommune (oppdatert 04.04.22)

    Hvem kan ta prøven?

    Alle som ønsker det kan ta etablererprøven. Den som skal være daglig leder på et serveringssted må ha bestått etablererprøven, og ha fylt 18 år.

    Hvor tar du prøven?

    I Næringsetatens lokaler, Tollbugata 27, (inngang Øvre Slottsgate), 5. etasje, 0157 OSLO. Du kan også ta prøven i andre kommuner.

    Gjennomføring av prøven

    • Du kan ta etablererprøven på tirsdager, onsdager og torsdager.
    • Møt opp 15 minutter før prøven starter for å få utdelt brukernavn og passord.
    • Ta med gyldig legitimasjon (pass, førerkort, bankkort med bilde eller nasjonalt identitetskort).
    • Det koster 400 kroner. Du betaler med vipps når du melder deg på.
    • Du får ikke tilbake pengene hvis du ikke møter opp til prøven. Refusjon gis bare hvis du har legeerklæring.
    • Prøven er en flervalgsprøve på 90 minutter. Du må svare riktig på 40 av 50 spørsmål.
    • Prøven avlegges på norsk. Det er ikke anledning til å ha med tolk eller bruke ordbok. Det er lov å ha med lovsamling (Norges lover).